منتدى خاص
مرحبا بكم في تواصلنا
منتدى خاص
مرحبا بكم في تواصلنا
منتدى خاص
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى خاص

عائلة الدريهم و حبايبهم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 البفتيك المحمر وسر الخلطه

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
كسرة بخور
Admin
Admin
كسرة بخور


عدد المساهمات : 6202
نقاط : 5493100
تاريخ التسجيل : 18/08/2009

البفتيك المحمر وسر الخلطه Empty
مُساهمةموضوع: البفتيك المحمر وسر الخلطه   البفتيك المحمر وسر الخلطه Emptyالأربعاء يناير 20, 2010 11:50 pm

البفتيك المحمر وسر الخلطة
اخواتى اليوم سويت البفتيك المقلى وكان روووعه وحبيت انزل طريقته طبعا كتير منكم بيعرفوا يعملوه
ماشاء الله لكن انا نزلت الموضوع للاخوات المبتدئات او اللى دائما بيفشل معاهم البفتيك وبتتفتت الطبقه الخارجيه
ان شاء الله طريقتى تعجبكم ونا دائما بتبعها مع البفتيك والدجاج البانيه وبخزن فى الفريزر كميات علشان رمضان


البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم
كلها اسماء واحده
المقادير
انا حعمل لكم نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط خبز مطحون
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص اختيارى
زيت للقلى
البفتيك المحمر وسر الخلطه 72e70a953b


الطريقه


اول حاجه نضع اللحم فى الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه
البفتيك المحمر وسر الخلطه 903d1489fb


ونطرق الى ان يكون بهذا الشكل
البفتيك المحمر وسر الخلطه 3abf9f972f


وفى الخلاط نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم


البفتيك المحمر وسر الخلطه B87f4dbafa


بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل
البفتيك المحمر وسر الخلطه Ec83849d66


بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
وده السر فى تماسك الطبقه الخارجيه
البفتيك المحمر وسر الخلطه Fe15bd6440


ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
مهم عصر اللحم جيدا
البفتيك المحمر وسر الخلطه C693b86f82


وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق
البفتيك المحمر وسر الخلطه C373bfae62


بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
البفتيك المحمر وسر الخلطه 5d58deda4f


ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
البفتيك المحمر وسر الخلطه 1ef9ac09c4


اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى التلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى وكده النتيجه حتبقى افضل كتير
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت



اذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
البفتيك المحمر وسر الخلطه Ea7ccbd836


وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره


البفتيك المحمر وسر الخلطه 5ab5d80bbb


وده شكله بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه لم تتفكك




البفتيك المحمر وسر الخلطه 40b3639cca



والف هنا وشفا منقول


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لوشه
وسام الابداع
وسام الابداع
لوشه


عدد المساهمات : 574
نقاط : 2123147
تاريخ التسجيل : 10/07/2009
العمر : 32

البفتيك المحمر وسر الخلطه Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الخلطه   البفتيك المحمر وسر الخلطه Emptyالجمعة يناير 22, 2010 7:25 pm

يسلموووو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم رامي
Admin
Admin



عدد المساهمات : 17130
نقاط : 7521012
تاريخ التسجيل : 31/07/2009

البفتيك المحمر وسر الخلطه Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الخلطه   البفتيك المحمر وسر الخلطه Emptyالثلاثاء يونيو 08, 2010 12:34 am

جزااااااك الله خيرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
البرتقالة
مرتبة الشرف
مرتبة الشرف



عدد المساهمات : 13740
نقاط : 141836
تاريخ التسجيل : 01/08/2009

البفتيك المحمر وسر الخلطه Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الخلطه   البفتيك المحمر وسر الخلطه Emptyالثلاثاء أغسطس 23, 2011 5:01 pm

البفتيك المحمر وسر الخلطه 12l
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البفتيك المحمر وسر الخلطه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خاص :: مطبخ الدريهم-
انتقل الى: